Guide til at vælge den rette kattepasning

Endnu en gang står indlægget i guidens tegn, og denne gang skal vi derfor se på kattepasning. Heldigvis står vi overfor sommerferie, hvilket betyder at rigtig mange danskere tager et par uger til udlandet – og lader katten blive hjemme. Hvad skal man gøre med katten på ferien? Hvor skal man lade den passe? Skal man overlade den til sig selv? Savner katte os?

Efter man år med kat i familien, og nu selv kat i egen lejlighed, har vi flere gange oplevet problemstillingen. Det første du skal tage stilling til er, om katten kan blive overladt til sig selv?

Røde

Kattepasning vs. klare sig selv?

Rigtig mange familier vælger at lade sin kat(te) klare sig selv, og får naboerne eller familien til, at kigge forbi med mad og vand. Dette kan sagtens være en løsning for din kat, men det sætter en række krav til katten og omgivelserne.

Første og fremmest skal din kat have lyst til, at være alene og ikke blive ”ked af det” over dette. Ligesom man ser det ved hunde, så bliver katte ensomme over længere tid, hvis de ikke er van til dette. Selvom du ikke er hjemme hele dagen grundet arbejde, kommer du stadigvæk hjem hver eftermiddag/aften. Tænk derfor over, hvor længe din kat har været uden mennesker tidligere.

Killingerne

Har din kat aldrig prøvet dette tidligere, vil kattepasning være løsningen. Herudover kan et ophold ligeså også være en ferie for katten, hvor denne får mulighed for at ”lade op”, ligesom du skal det på ferien. Der er fagfolk til at tage sig af din kat, og den har endda mulighed for at møde andre katte (især, hvis du rejser i sommerferie-perioden).

Du har valgt kattepasningen, hvad så?

Beslutningen er taget, og nu skal du blot finde ud af, hvor selve kattepasningen skal ske. De overordnet muligheder for at få passet din kat, finder du herunder:

  • Igennem familie eller venner (Ofte nemmest, da de kender katten).
  • Igennem nabo (f.eks. byt med pasning af deres kæledyr, når de selv skal på ferie).
  • Professionel kattepasning (f.eks. kattepasning ved Norddjurs Kattepension).

kat

De fleste vil først gå til familie, venner og naboer fordi, det ofte er den billigste og nemmeste mulighed. Men når det kommer professionel kattepasning, så er der en række fordele ved at vælge dette:

  • Din kat kommer til at være i selskab med andre katte.
  • Du har mulighed for at vælge privat eller delt ”soveplads”.
  • Katten får socialt samvær med både mennesker og katte.
  • Der er det rette udstyr til, at din kat nyder sit ophold.

Som det fremgår herover, så er der en række fordel ved at vælge kattepasning. Selvfølgelig gælder det også om at vælge den rette, og ikke blot blindt vælge det første og det bedste. Det er din kat du overlader til andre mennesker, og disse skal selvfølgelig være kompetent til at passe denne. Herunder er en række tips til, at udvælge den korrekte kattepasning.

3 ting at kigge efter, når et kattehotel/prof. kattepasning vælges

  1. Se billeder af stedet på forhånd – f.eks. igennem hjemmeside eller Facebook. Ser det nyt ud? Er katten i fokus? Er der flere opholdsrum? etc.
  2. Se hvad andre siger om stedet, og tjek flere steder for anmeldelser (f.eks. Facebook, Trustpilot, forums og andre steder).
  3. Se stedet på forhånd, og snak gerne med ejer/medarbejdere inden afleveringen af katten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *