Drømmer du dig længere væk?

Undersøgelserne har talt: Gennemsnitsdanskeren tager på storbyferie i Barcelona eller plasker rundt på en sandstrand i Malaga. I virkeligheden er det dog slet ikke det, at den rejseglade danskere allerhelst vil.

Når alt kommer til alt, så drømmer vi os til større kontinenter, eksotiske drinks og adrenalinpumpende oplevelser. De fleste ville springe på det første fly til Afrika, hvis de blev tilbudt en billig safariferie til Tanzania.

rejse

Bugnende feriebudget

Tilsyneladende er det dog slet ikke en tom pengepung, som er skyld i, at vi ikke rejser oftere ud af Europa. Den gennemsnitlige dansker, bruger nemlig glædeligt over 20.000 kr. på ferier og hvad der dertil hører – og det er uanset alder.

Samtidig rejser størstedelen over tre gange årligt, men oftest er der tale om familieferie i Italien, eller ferie med vennerne i Tyskland. Man kan undre sig over, hvorfor vi vælger at rejse tre gange årligt til billigere destinationer, frem for at spare op og holde én længere årlig ferie, til en af de destinationer, som vi drømmer om.

Der er dog noget af et økonomisk spring fra ferie i Spanien, til ferie på Maldiverne. Derfor følger her et par gode råd på vejen, som kan give din økonomi et råderum, og hvorpå en oversøisk eksotisk ferie, pludselig kan blive din realitet. Ændringerne er små, men givende.

Smør dig en madpakke

Køber du mad i kantinen hver dag? Så er det den første vane, som du skal droppe. Kantinemad koster i gennemsnit omkring 25 kr. hver dag, og du har omtrent 22 arbejdsdage om måneden. Du bruger dermed hele 550 kr. på kantinemad månedligt!

Smør dig i stedet en lækker madpakke. Oftest vil du sagtens kunne sidde i kantinen med dine kollegaer og spise din mad, selvom den består af klapsammenmadder eller hjemmelavet salater. En god madpakke kan sagtens laves for 10 kr. dagligt, og dermed 220 kr. om måneden.

Månedlig besparelse: 330 kr.

Tag cyklen på arbejde

Dette punkt er selvfølgelig alt afhængig af, hvor du bor i forhold til dit arbejde eller din skole. Dog er det jo altid tilladt, at tage cyklen med i toget, og så cykle den halve vej. Et periodekort til en to zoners tur koster omkring 375 kr. om måneden. Hvis du cykler hver dag, er der altså masser af penge at spare.

Månedlig besparelse: 375 kr.

Meld dig ud af fitness

Hånden på hjertet – hvor ofte får du egentlig bevæget dig ned i dit fitnesscenter, som du månedligt betaler dyre domme for? Et fitnessmedlemsskab koster omtrent 250 kr. om måneden, så får du egentlig trænet dernede nok, eller forære du dem bare dine penge?

fitness

Der er masser af sportslige aktiviteter, som kan dyrkes uden for fitnesscentrets rammer. Løb en tur, cykel en tur, svøm baner i svømmehallen eller køb et sjippetorv. Fitnesscentret er IKKE din eneste mulighed, for at holde dig sund og aktiv

Månedlig besparelse: 250 kr.

Følger du disse tre råd, sparer du altså månedligt hele 955 kr. som kan sættes ind på din kommende feriekonto. Måske har du endda selv sparsomme ideer, som kan give endnu mere plads i dit budget.

Sæt mål og lav en plan

For at sikre, at din motivation er helt i top, så er det absolut altafgørende, at du sætte klare mål for dig selv, og udarbejder en skudsikker plan. Opret en konto, som udelukkende går til ferieopsparing. Aftal herefter med dig selv, hvor meget du vil sætte ind månedligt.

Pengene skal sættes ind så snart din løn tikker ind, på den måde er der ingen undskyldninger, når måneden ebber ud, og økonomien begynder at stramme en smule. Det er en kæmpe motivation, at se hvordan beløbet på din konto stiger løbende.

Lad os sige at du følger ovenstående tips og dermed sætter 955 kr. til side måned, foruden det almindelige feriebudget, så sidder du snarest i en flyver mod de varme lande. Umiddelbart lyder det måske urealistisk, men hvis du blot giver spare-projektet et forsøg, så vil du opdage, at det slet ikke er så svært endda.