Guide: 10 tricks til bedre kaffe

Hvordan man laver bedre kaffe, det er alle os kaffe-elskere interesseret i at vide. Selve kaffebønnen kan i sig selv gøre en stor forskel. Kaffebønner er dog ikke helt billige og de vil nok kun blive dyre i fremtiden.

Det er om at få det meste ud af den kaffe, som er tilgængelig for dig, hvad enten dit budget er til instant kaffe eller friske kvalitets bønner. Der er mange måder at få bedre kaffe på. Her er en guide med 10 tricks til bedre kaffe

1. Find den kaffe, som passer bedst til dig

Vores smagsløg er helt unik. Din foretrukne kaffe er ikke nødvendigvis din nabos foretrukne kaffe. Nogle foretrækker simpel pulverkaffe, nogle er til formalede bønner og nogle vil helst male deres bønner selv.

2. Hvad brygger du kaffen af?

Du brygger nok kaffe af vand, som de fleste gør. Hvis du gerne vil have den perfekte kop kaffe, så er det faktisk også vigtigt, at overveje hvilket vand du brygger kaffen med. Vand smager forskelligt og forskelligt vand laver en forskellig kop kaffe.

3. Server kaffen med manér

Det handler ikke altid kun om hvad du drikker. Vi fornemmer verden på mange forskellige måder, ikke kun gennem vores smagsløg. Hvis du serverer kaffen sammen med en lille småkage, et stearinlys, en fin kop, teske og rør sukker, så kan det være at du nyder den lidt mere.

4. Fløde, mælk eller skummetmælk

Personligt er jeg mest til sort kaffe uden mælkeprodukter, dog foretrækker jeg også nogle gange kaffen med mælk. En lille smule fløde og sukker kan forvandle en kop bitter sort kaffe til en lækker, varm og cremet drik. Selv pulver kaffe fløde, eller coffee creamer, kan gøre underværker i kaffe.

Kaffeudstyr

Hvis du serverer stærk kaffe med en masse skummet mælk, så får du en lækker cafe latté lignende drik. Det kan endda gøres uden mælkeskummer, blot ved at ryste mælkekartonen grundigt.

5. varier den kaffe du drikker

Dine smagsløg er konstant i udvikling. Med andre ord, så smager du konstant ting en lille smule anderledes. Forsøg dig med ny kaffe og nye kaffedrikke oftest, for at være up-to-date med hvilken kaffe du bedst kan lide.

6. Rens din kaffemaskine

En kaffemaskine er paradis for bakterier. Dette er kun problematisk, fordi at kaffemaskinen ikke bliver rengjort oftest nok. Rens din kaffemaskine, undgå bakterier og få en ny og frisk kaffesmag.

7. Forsøg dig med instant kaffe

Instant kaffe er ikke nødvendigvis dårlig kaffe. Instant kaffe er oftest set på som en hurtig og billig løsning, hvilket ikke helt beskriver instant kaffes egenskaber.

Min far foretrækker instant kaffe. Han blander dog også fem forskellige mærker, med en smule mælk og to forskellige slags coffe creamers. Resultatet er en cremet kop latté, som kun tager 2 minutter at lave.

8. Eksperimenter

Lad være at være bange for, at prøve forskellig slags kaffe. Måske foretrækker du din kaffe med en masse kakao, coffee creamer og fløde. Måske er du helt vild med små og stærke instant kaffe shots.

9. Nyd kaffen i godt selskab

Hvis du får dig en god kop kaffe på en cafe sammen med en du har nær, så er kaffen næsten helt sikkert bedre end du er vant til.

10. Sukker, kakao eller kanel

Mange foretrækker deres kaffe med sukker. Hvis jeg skal have en rigtig god kop cremet kaffe, så skal den være med sukker og der skal være både kakao og kanel på toppen.

Vil du læse mere omkring kaffe, så besøge kaffebloggen Kong Kaffe.