Guide: Sådan lærer du at drikke kaffe (5 tips)

Flere forskellige undersøgelser peger på, at kaffe er sundt for os. Det viser sig, at kaffe kan hjælpe med at forebygge depression, at holde en sund vægt, forbedre sædkvalitet, reducere risikoen for hudkræft og meget andet. Listen over de positive effekter ved kaffe er lang, derfor er der mange gode grunde til at lære at drikke kaffe.

Ikke nok med at kaffe er sundt, så er det for mange bedre en slik. Der findes næsten ikke noget bedre, end en rigtig god kop kaffe. Den famøse drik bliver nydt over hele kloden og er i mange kulturer nydt som tradition i flere generationer. Kaffe kan nydes på arbejdspladsen, på en cafe med en ven, to-go fra 7-eleven eller derhjemme til morgenmad.

Kaffe - 2 kopper

Vi har her lavet en guide: sådan lærer du at drikke kaffe (5 tips), for at hjælpe dig med at komme i gang med at nyde den verdensberømte lille bønne.

  1. Fokus på at lære at nyde kaffe, ikke at drikke kaffe.

Du ved nok allerede hvordan man drikker kaffe. Kunsten er at nyde kaffen, mens man drikker den. Prøv at gør det til en udfordring, at vænne din smagsløg til smagen af kaffe. Skridt for skridt.

  1. Start med en lille mængde kaffe

Hvis du ikke kan lide kaffe, så kan det være det er fordi, at du forbinder kaffe med en stærk og sort dobbelt espresso, som bedstemor drikker. Prøv en mildere form for kaffe, indtil dine smagsløg er mere vant til smagen.

  1. Camoufler kaffesmagen med mælk og sukker

En masse varm mælk, en lille smule kaffe og en god omgang sukker kan være løsningen. Hvis du har en mælkeskummer, så kan du lave en rigtig lækker cafe latté med rørsukker og en smule kakao og kanel på toppen.

Kaffe

Hvis du ikke har en mælkeskummer, så kan du ryste din næsten tomme mælkekarton godt og grundigt. Det skummer mælken næsten lige så godt, hvis du gør det nok.

Hvis du vil spare tid, så kan du forsøge dig med Starbucks søde kaffe drikke. De er kendt over hele kloden for deres evne til at blande mælkeprodukter, søde sager, kakao og kaffe sammen.

  1. Drik god kaffe

Når du gerne vil lære at drikke kaffe, så er det måske en idé at prøve en anden kaffe, end den billigste Nescafé nede i Netto. Find en god kaffebønne og mal den selv eller find en helt friskmalet kaffe bønne. Her er det også en god idé, at eksperimentere lidt. Prøv en masse forskellig slags kaffe og hold dig til kvalitet. Det er først tid til Nescafe fra Netto, når du bliver rigtig kaffe-afhængig og ikke har råd til andet.

Hvis er interesseret i at lære mere om, hvordan man brygger superlækker filterkaffe med Hario V60, så tjek denne guide ud.

  1. Drik kaffe med kaffe-elskere

Hvis du drikker kaffe i godt selskab, så er det måske lidt sjovere. Bare fordi dine kaffe-elsker venner foretrækker en stærk espresso, så betyder det ikke, at du ikke kan nyde din søde og skummede latte drik med ham. Om ikke andet, så kan det være at du bliver lokket af bønnens fortryllende duft og forsøger dine kaffe-elskers venners espressoer.